Thaifalugryta
  • Tid 20 min

Thaifalugryta

5 (2 betyg)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. 2

    Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.

  3. 3

    Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • R Ruppi

    Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !