Thaifalugryta

Bild på Thaifalugryta
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0,5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.

Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (2 stycken)

  • Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !

    av R Ruppi, 23 februari 2014

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!