Thaifalugryta
  • Tid 20 min

Thaifalugryta

5 (2 betyg)

Den svenska favoriten falukorv möter det Thailändska köket. Resultatet blir en kokosmjöljkgryta med aubergine, sockerärtor, limeblad och chili.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 msk majsolja (1/3 till currypastan)
  • 400 g aubergine skuren i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk massaman curry
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilipeppar
  • 400 g strimlad falukorv
  • 6 limeblad eller rivet skal från lime (1 lime motsvarar 6 blad)
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk farinsocker
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl basilika, gärna thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Fräs auberginebitarna i oljan och smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  2. 2

    Fräs currypastan i het olja och tillsätt sedan chilipepparn. Lägg i den strimlade falukorven, rör hela tiden. Tillsätt limebladen och de frästa auberginebitarna och låt fräsa ytterligare en stund.

  3. 3

    Tillsätt kokosmjölken och grönsaksbuljongtärningen och låt småkoka under omrörning till en simmig konsistens. Smaka av med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt sockerärter och basilikablad.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • R Ruppi

    Thaismak är gott även med falukorv , barnen tycker om det också !