Svampomelett med kall rökt skinka och rucola
  • Tid 20 min

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

2.94 (18 betyg)

Svampomelett med skinka är perfekt när du har knappt om tid. En bit grovt bröd till och en frukt efteråt, och lunchen är räddad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola
Till servering:
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.

  2. 2

    Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .

  3. 3

    Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • sven karlsson

    ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.

Liknande recept