Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Bild på Svampomelett med kall rökt skinka och rucola
20 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola

Till servering:

  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 tsk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.

Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .

Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (13 stycken)

  • ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.

    av sven karlsson, 21 augusti 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!