Svampomelett med kall rökt skinka och rucola
  • Tid 20 min

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

3 (17 betyg)

Svampomelett med skinka är perfekt när du har knappt om tid. En bit grovt bröd till och en frukt efteråt, och lunchen är räddad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g blandad svamp i bitar
  • 2 msk smör
  • 8 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk smör eller olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 160 g skivor kallrökt skinka
  • 50 g rucola
Till servering:
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 tsk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och bryn svampen 4–5 minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk eller vatten.

  2. 2

    Hetta upp matfettet i en panna och sänk till medelvärme. Häll i omelettsmeten och stek den. Lyft lite runt kanterna och stick med en gaffel i omeletten så att all vätska rinner ner och stelnar. Salta och peppra. .

  3. 3

    Lägg i svampen och vik omeletten dubbel. Servera med skinka och rucola med lite olja och balsamvinäger

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • sven karlsson

    ur läckert. kanongott. med alla fina smaker.