Svampkrydda

Bild på Svampkrydda
4 dygn

Ingredienser

  • 1 kg svamp, t ex karljohan eller kantarell
  • 2 knippen gräslök
  • 300 g persilja
  • 250 g lingon
  • 3 rödlökar
  • 2 msk torkade enbär
  • 1 dl flingsalt
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 4 dygn

Rensa svampen. Skiva karljohan och kantareller tunt. Trattkantareller kan vara hela. Klipp gräslöken och ta bort stjälkarna från persiljan. Rensa lingonen. Skala och skiva eller hacka rödlöken. Bred ut alla sorter för sig i ett tunt lager på tidningspapper.

Låt svamp, örter, lingon och lök torka i rumstemperatur. Rör försiktigt om i det som torkas en gång om dagen. Torktiden är 2-4 dagar. Gräslök och persilja går snabbast.

Mortla de torkade ingredienserna tillsammans med enbären i omgångar i en mortel. Tillsätt flingsalt och peppar och blanda samman allt ordentligt. Det går bra att blanda allt i en mixer också, men stavmixer fungerar inte.

Häll upp kryddan i fina burkar, gärna av glas.

Tips

En hemgjord krydda i en fin burk är en perfekt present!

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (23 stycken)

  • härligt!

    av jenka, 30 oktober 2014

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!