Sultanens couscous
  • Tid 15 min

Sultanens couscous

5 (3 betyg)

Gul och fin på alla sätt med saffran och russin.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

10 portioner
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0.25 paket saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl couscous
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
Till servering:
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl grovhackade torkade aprikoser
  • 1 dl blandade russin, sultan och vanliga
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten, buljongtärning och kryddor. Saffranet ger smak och färg, gurkmeja ger bara färg. Lägg couscousgrynen i en bunke och häll buljongen över. Tillsätt olja och smör och rörom. Låt grynen stå och dra cirka 5 minuter och fluffa dem då och då med en träslev.

  2. 2

    Häll upp grynen på ett fat och toppa med kanel, honung, torkade aprikoser och russin.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du vet väl att det säljs färdigkokta buljonger på saluhallen? Det är riktigt lyxigt och gott! Får du inte tag på det så kokar du en nästan lika god hemma med tärningar. Se förpackningen för tillagningsanvisning.

Tycker du inte om saffran? Byt ut de

Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar