Strimlad biff i senapssås

ca 30 min

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötkött, benfritt av rostbiff eller fransyska
  • matfett till stekning
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2 msk skånsk senap
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • pressad citron, lite

Rotfruktspuré:

  • 8 potatisar (600 g)
  • 1 bit rotselleri (50 g)
  • 2 palsternackor (250 g)
  • 2 msk margarin
  • 1 dl mjölk, varm
  • salt
  • vitpeppar

Tillbehör:

  • kokta grönsaker
  • gelé
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: Grill
  • ca 30 min

Skär köttet i centimetertjocka strimlor, ca 3 cm långa. Bryn köttet i omgångar och tag upp det. Fräs löken. Lägg tillbaka köttet. Tillsätt salt, peppar, senap och vatten. Efterstek under lock på svag värme, rostbiff ca 5 min, fransyska ca 20 min. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med citronsaft. Skär potatis, selleri och palsternacka i centimeterstora bitar. Koka dem mjuka. Pressa i potatispress. Tillsätt fett och mjölk och vispa till mos. Smaka av med salt och peppar.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (7 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!