Skinkschntizel med rostat vitkålsmos
  • Tid 40 min

Skinkschntizel med rostat vitkålsmos

5 (4 betyg)

Frasig Schnitzel på skinkstek med härligt vitkålsmos.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g skinkstek
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • neutral olja och smör till stekning
  • 2 tomater, till servering
Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 citron
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka mjuka i saltat vatten, 10-15 min. Skär vitkålen i mindre bitar och stek i olja tills den är lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré. Mosa potatisen och vispa ihop med kålpuré och grädde. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär köttet i 1 cm-tjocka skivor och banka med en köttklubba eller botten av en kastrull till något tunnare skivor. Salta skivorna och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd.

  3. 3

    Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida. Dela och stek tomaterna lätt mjuka och krydda med salt och peppar. Servera med en citronskiva.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att även salta på de nystekta schnitzlarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kenneth

    Jättegott!