Senapsgriljerad rotselleri
  • Ugn 175-225º

Senapsgriljerad rotselleri

2.75 (104 betyg)

När du ugnsbakar på låg värme kommer den djupa härliga smaken i rotsellerin fram.

  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175-225º

Tillagningstid: 2,5 timme

Ingredienser

8 portioner
  • 1.5 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
Griljering:
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sirap
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°.

  2. 2

    Skär bort skalet på rotsellerin med en kniv. Lägg i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över olja och salta. Tillaga i ugnen tills den är mjuk rätt igenom, ca 2 tim.

Griljering

  1. 1

    Höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda senap, sirap, ägg och persilja. Häll/bred blandningen över rotsellerin. Strö över ströbröd. Griljera i mitten av ugnen tills ytan är gyllene, ca 10 min.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maja

    Ser jättegott ut!

  • Anita Nilsson

    Ser jättegott ut! Kram Mamma

  • linn@fallemark.com

    En av julbordets rätter :)