Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

3.71 (21 betyg)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl grovt salt
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
Till servering:
  • 3 dl bulgur
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. 2

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.

  4. 4

    Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.

  5. 5

    Servera med bulgur.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kaalle Holmén

    Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

  • marita

    Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

  • Yvonne

    Skinnfri lax smakade BARA salt

  • Rp

    http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Visa fler