Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

3.71 (21 betyg)

Ugnsstekt laxsida fylld med färskost serverad med bulgur.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl grovt salt
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater
Till servering:
  • 3 dl bulgur
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. 2

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.

  4. 4

    Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.

  5. 5

    Servera med bulgur.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kaalle Holmén

    Använde Oatly iMat Fraiche men det rann ut rätt mycket på sidorna! Annars gick det fort och enkelt tillreda. Blev riktigt gott i sin enkelhet. Tomaterna kan man dock lika gärna äta råa ihop med en sallad före/vid sidan av. Adderade (som vanligt) rejält med hackad vitlök i bulgurkoket;-P Ska pröva med Oatly påMackan (färskostersättning) nästa gång och med vitlöken i oströran... Lök på laxen, liksom:-))

  • marita

    Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

  • Yvonne

    Skinnfri lax smakade BARA salt

  • Rp

    http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

Visa fler