Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Bild på Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl grovt salt
  • 200 g färskost
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g cocktailtomater

Till servering:

  • 3 dl bulgur
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 30 minuter

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

Täck botten på en ugnssäker form med grovt salt. Blanda färskost och fänkålsfrön.

Salta och peppra laxen och lägg den i formen. Bred färskosten på laxen och fördela tomaterna i formen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter och stek till en innertemperatur på 48–52 grader, använd en stektermometer.

Servera med bulgur.

Tips

Koka bulgur med en buljongtärning för att få fylligare smak.
Coop Matkasse

Det här receptet har ingått i Coop Matkasse. Det går snabbt att laga till en låg kostnad. Köper du Coop Matkasse för första gången får du 100 kr i prova-på-rabatt.
Prova Coop Matkasse

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (20 stycken)

  • Helt fantastisk saftig och god..... men skinn ska det vara:)

    av marita, 25 februari 2015
  • Skinnfri lax smakade BARA salt

    av Yvonne, 16 juli 2013
  • http://svt.se/2.106354/1.1454160/framgangarna_for_den_odlade_laxen_kan_hota_livet_i_havet

    av Rp, 4 juni 2012
  • Odlad lax är inte en fisk som ska användas som människoföda. Den är en av de mest förstörda födoämne som finns.Allt beroende av mänsklig girighet.

    av Rp, 4 juni 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!