Sachertårta
  • Ugn 175º-Grill

Sachertårta

2.85 (27 betyg)

  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º-Grill

Ingredienser

1 stycken
  • 150 g blockchoklad, mörk
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
Fyllning, garnering:
  • 100 g blockchoklad, mörk
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk smör eller delikatessmargarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Är en klassisk tårta från Wien som kan förekomma i olika varianter. Vanligen täcker man en ofylld tårtbotten med aprikossylt och därefter med smält blockchoklad. Det är enklare att dela kakan i 2 bottnar, breda sylten emellan dem och chokladen i ett jämnt lager ovanpå tårtan.

  2. 2

    Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Lägg blockchokladen i en ugnssäker skål och sätt in den i ugnen. Tag ut chokladen när den mjuknat. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Rör ner ett ägg i taget, sedan den smälta chokladen och sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Kakan ska inte vara helt torr inuti. Låt den svalna innan den stjälps upp. Smält chokladen till garneringen. Blanda chokladen med fett, den blir då mjukare och spricker inte när tårtan skärs. Dela den kalla kakan i två bottnar, bred på aprikosmarmelad och lägg ihop dem. Bred sedan choklad på tårtans översida och kanter. Servera tårtan med vispad grädde.

  3. 3

    Fyllda tårtor kan frysas, men de bör helst inte täckas med choklad förrän de tinat. Chokladen blir gråaktig och matt av frysningen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Pia Det ska vara 1,5 dl vetemjöl och 4 msk aprikosmarmelad.

  • Pia

    Antal dl vetemjöl?