Rotfruktsgratäng med sötpotatis
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Rotfruktsgratäng med sötpotatis

3.45 (33 betyg)

Gör en smaskig gratäng som du kan förbereda, ställa i kylen och grädda dagen efter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 300 g strimlad sötpotatis
  • 300 g strimlad bakpotatis
  • 1 rotselleri, ca 400 g, i strimlor
  • 1 msk finhackad timjan
  • 0.5 msk rosmarin
  • 3 dl grädde
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Smörj en ugnsfast form. Varva de olika rotfrukterna och örtkryddorna i formen. Häll på grädde, salt och peppar. Strö över riven ost och ströbröd. Hit kan du förbereda gratängen.

  2. 2

    Förvara övertäckt i kylskåp.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills rotfrukterna är mjuka och gratängen fått fin färg. Servera direkt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    En stor favorit för hela familjen. Återkommer på julbordet och även annars under året.

  • Jennie

    Denna är smaskens!! Kan rek den ihop med lamm!

  • Gerda

    Den här gratängen är så god!! Men om du inte gillar rotfrukterna al dente så rekommenderar jag att ha gratängen i ugnen 45-60 min.