Rostade rotfrukter med saffransaioli
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Rostade rotfrukter med saffransaioli

2.4 (5 betyg)

Rotsaker rostade i ugn är lätt att göra, smakar härligt och är dessutom nyttigt.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rotfrukter t ex potatis, morot, palsternacka,rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Saffransaioli:
  • 2 äggulor
  • 0.5 g saffran
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosolja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotsakerna i stavar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung. Salta och peppra. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, cirka 30 minuter.

Saffransaioli

  1. 1

    Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sonja

    Smakar för mycket vinäger.

  • Ninna/webbredaktionen

    Det är inte fel i receptet utan 1 tsk är rätt men tycker du att det blev för salt så prova med 0,5 tsk istället.

  • Maria

    Obs! Det måste vara fel i receptet. Ta INTE 1 tsk salt, det ska vara ca 1krm!