Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter

5 (1 betyg)

Enkelt, gott och garanterat uppskattat tillbehör i jul.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 blomkålshuvud, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
Balsamicosirap
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sirap
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
Till servering
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade grovhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja eller andra örter tex basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålen (ta inte bort de gröna bladen) i ca 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna och allt som lossnar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Ringla över olivolja och smula över flingsalt. Rosta blomkålen i mitten av ugnen tills den är mjuk och har fin färg, 10–15 min.

  3. 3

    Koka ihop balsamvinäger, sirap och socker till simmig konsistens. Ringla över balsamicosirapen, strö över nötter, örter och ev salt.

  4. 4

    Servera direkt på plåten eller lägg upp på ett serveringsfat.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar