Rosépepparlax med äppeltzaziki
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Rosépepparlax med äppeltzaziki

3.49 (39 betyg)

Lax med rostad potatis och medelhavsinspirerad sås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis, i klyftor eller halvor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 500 g laxfiléer
  • 2 msk smulad rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 äpple i tunna stavar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad romansallad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja, salt och kajennpeppar. Låt stå i ugnen 25 minuter.

  3. 3

    Gnid in laxen med rosépeppar och salt. Lägg i en ugnsfast form och stek den i ugnen cirka 15 minuter. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 50º.

  4. 4

    Blanda ihop äpple, yoghurt och vitlök, smaka av med salt. Servera laxen med rostad potatis, äppeltzatziki och sallad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anita L

    gott

  • Vanja Bergsköld

    Gott! Väldigt goda smakkombinationer-

  • Tompa

    Riktigt gott, och lättlagat. Rekommenderas

  • Margareta Lundgren

    Mycket gott! Spara inte på äpplena!

Visa fler

Liknande recept