Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter
  • Tid 25 min

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

2.87 (15 betyg)

Radarparet rödbeta och chèvre tröttnar aldrig på varandra.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 msk olja, gärna oliv
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färska färska örter t ex oregano, koriander
Chèvrecrème:
  • 75 g chèvre
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala rödbetorna och skär dem i skivor. Lägg ner dem i kokande saltat vatten (1 tsk salt per 5 dl vatten). Koka dem nätt och jämnt mjuka, 5-10 minuter. Låt rinna av ordentligt och svalna.

  2. 2

    Rosta nötterna i het stekpanna utan fett tills de blivit lite bruna. Smula osten och blanda den med crème fraiche och eventuellt lite vitlök.

  3. 3

    Lägg rödbetorna på fyra tallrikar eller portionsskålar. Ringla över olja och vinäger. Strö på lite salt och peppar. Lägg en klick crème på varje tallrik. Strö över nötter och örtkvistar eller -blad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Läkarkokerskan

    Rödbetor och getost är så fantastiskt gott!!! Jag brukar ha rostad vitlök till, ger ett extra sting i rätten, här finns ett bra recept urminkokbok.blogg.se

  • Ingegerd Wahl

    Också olivolja fins i det ekologiska sortimentet!