Rispappersrullar med cashewnötter
  • Tid 40 min

Rispappersrullar med cashewnötter

5 (1 betyg)

Våga prova! Rullarna verkar kanske svåra – men de är enkla att göra.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

24 st
  • 24 st rispappersblad
Fyllning:
  • 100 g risnudlar
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 5 salladslökar
  • 150 g tofu
  • 1.5 dl cashewnötter, osaltade
  • 3 dl böngroddar
Till servering:
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och klipp i bitar. Skala och strimla morot och rättika supertunt. Hacka salladslö- karna. Strimla tofun.

  2. 2

    Rosta nötterna i torr het stekpanna. Låt svalna. Hacka grovt.

  3. 3

    Fyll en skål med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i 10 sek och lägg ut på skärbräda. Lägg lite av alla fyllningsingredienser mitt på. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan från kortsidan till ett litet paket. Fortsätt med resten av risbladen. Lägg rullarna på ett fat.

Servering

  1. 1

    Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, nyp ihop och dippa.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
R̈ör ihop en dippsås av11⁄2dlsweet chilisås, 2 msk soja, och saft från ca 3 limefrukter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept