Revbensspjäll med lingonglaze
  • Ugn 200º

Revbensspjäll med lingonglaze

2.4 (35 betyg)

Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.

  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 2,5 tim

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 julöl, 500 ml
  • 3 dl vatten
Lingonglaze:
  • 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.

  2. 2

    Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva-Greta

    Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?

  • Mia K

    Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !

  • Ingrid Christiansson

    Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS

  • B Lunda

    Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU