Renskavsgryta med lingon
  • Tid 30 min

Renskavsgryta med lingon

3.84 (19 betyg)

Samegryta med renskav och skogens röda guld.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 240 g renskav
  • 1 msk smör
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 morötter, i stavar
  • 2 dl vilt- eller kalvbuljong av fond
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk soja
  • 2 små squash, delade på längden och skivade i halvmånar
  • 200 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl lingon, frysta eller färska
Tillbehör:
  • 800 g mandelpotatis, kokt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Stek renskaven i fettet enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner löken och låt den steka med några minuter.

  2. 2

    Tillsätt morötter, buljong, vin och soja. Låt små-koka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, och sambal oelek och koka ytterligare några minuter.

  3. 3

    Smaka av med salt och peppar, vänd ner lingonen.Servera med mandelpotatis.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pelle

    Supergott

  • Susanne Wallin

    Jag har inte lagat detta än, fast vet sedan tidigare att Renskav är väldigt gott! Susanne :- )