Renskavsgryta med lingon

Bild på Renskavsgryta med lingon
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 240 g renskav
  • 1 msk smör
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 morötter, i stavar
  • 2 dl vilt- eller kalvbuljong av fond
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk soja
  • 2 små squash, delade på längden och skivade i halvmånar
  • 200 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 dl lingon, frysta eller färska

Tillbehör:

  • 800 g mandelpotatis, kokt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Smör Medlemspris Smör 24:90 /st

Gör så här

  • 30 minuter

Stek renskaven i fettet enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner löken och låt den steka med några minuter.

Tillsätt morötter, buljong, vin och soja. Låt små-koka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, och sambal oelek och koka ytterligare några minuter.

Smaka av med salt och peppar, vänd ner lingonen.Servera med mandelpotatis.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (17 stycken)

  • Supergott

    av Pelle, 8 januari 2015
  • Jag har inte lagat detta än, fast vet sedan tidigare att Renskav är väldigt gott! Susanne :- )

    av Susanne Wallin, 8 oktober 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!