Red cooked pork
  • Tid 55 min

Red cooked pork

4.14 (7 betyg)

Kinesisk gryta med fläsk, smaksatt med soja, ingefära och stjärnanis.

  • Tillagningstid 55 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g fläskkarré benfri
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kinesisk soja
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 stjärnanis
  • 300 g salladskål, strimlad
Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 2 salladslökar, strimlade
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm.

  2. 2

    Lägg alla ingredienserna utom salladskål och sesamolja i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 min tills köttet är mört. Vänd ner salladskålen och sesamoljan, låt koka med 2 min utan lock. Servera med ris och toppa med salladslök.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
plocka ur ingefäran och stjärnanisen innan servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar