Raita
  • Tid 10 min

Raita

2.5 (14 betyg)

Sötsyrlig, halvstark, frisk sås med koriander som inte bara passar bra till kryddstark mat utan är toppen till grillat eller som dippsås till grönsaker och bröd.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 urkärnad och hackad chili
  • 50 g färsk mynta
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl turkisk yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör alla ingredienser, utom yoghurt, salt och socker, i en mixer. Smaka av med salt och socker. Rör ner blandningen i yoghurten.

Servering

Servera till grillat eller stekt kött.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Runis

    Säkert gott. Men det här är ju inte Raita.... Byt namn.

  • Sabby

    Den här har jag gjört många gånger med mina malajsiska matbord och jag är så helt nöjd att alla gäster alskar raita! Jag ska fortsätta göra såsen i framtiden vid sidan om mina kryddiga rätter :-)

  • jenny

    raita