Rabarberskål med mandelskorpor
  • Tid 30 min

Rabarberskål med mandelskorpor

3.44 (9 betyg)

En god efterrätt med rabarber smaksatt med citron. Toppad med vaniljkräm och italienska mandelskorpor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

10 portioner
Botten:
  • 500 g rabarber, skuren i små bitar
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
Vaniljkräm:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, endast gulor
  • 2 msk majsena
  • 1 msk socker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
Fyllning:
  • 300 g italienska mandelskorpor, cantuccini
  • 1 dl sött vitt vin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.

Vaniljkräm

  1. 1

    Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.

  2. 2

    Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.

  3. 3

    Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vinet och lägg dem över kompotten.

  4. 4

    Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar