Rabarberskål med mandelskorpor
  • Tid 30 min

Rabarberskål med mandelskorpor

3.44 (9 betyg)

En god efterrätt med rabarber smaksatt med citron. Toppad med vaniljkräm och italienska mandelskorpor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

10 portioner
Botten:
  • 500 g rabarber, skuren i små bitar
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal
Vaniljkräm:
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, endast gulor
  • 2 msk majsena
  • 1 msk socker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång
Fyllning:
  • 300 g italienska mandelskorpor, cantuccini
  • 1 dl sött vitt vin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.

Vaniljkräm

  1. 1

    Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.

  2. 2

    Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.

  3. 3

    Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vinet och lägg dem över kompotten.

  4. 4

    Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar