Rabarberskål med mandelskorpor

Bild på Rabarberskål med mandelskorpor
30 minuter

Ingredienser

10 portioner

Botten:

  • 500 g rabarber, skuren i små bitar
  • 1 dl råsocker
  • 1 citron, rivet skal

Vaniljkräm:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg, endast gulor
  • 2 msk majsena
  • 1 msk socker
  • 1 urskrapade frön från vaniljstång

Fyllning:

  • 300 g italienska mandelskorpor, cantuccini
  • 1 dl sött vitt vin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Koka rabarber, socker och citronskal i en kastrull till en sås.

Vaniljkräm

Blanda grädde, mjölk, äggulor, maizena och socker i en kastrull. Sjud på svag värme under konstant vispning tills krämen tjocknat.

Lyft av kastrullen från värmen så fort som krämen börjar tjockna, den får absolut inte koka, då koagulerar äggulorna. Låt krämen svalna. Rör ner vaniljfröna i den kalla krämen.

Täck botten i en skål eller i portionsglas med lite av rabarberkompotten. Doppa mandelskorporna i vinet och lägg dem över kompotten.

Lägg på ett lager vanlijkräm, och upprepa tills skålen eller glasen är fyllda. Avsluta med ett lager vaniljkräm och garnera med en krossad skorpa.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (8 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!