Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

0 (0 betyg)

De fräscha tillbehören framhäver ostpajens krämighet och läckra smak.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl fullkornsmjöl
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk iskallt vatten
Fyllning
  • 4 stora ägg
  • 4 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g lagrad prästost, fint riven
Vinägrett
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
Sallad
  • 1 fänkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 0.5 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg mjölsorterna i en matberedare med smör och salt. Kör hastigt ihop till en smulig massa.

  2. 2

    Tillsätt vattnet medan maskinen är igång tills det bildas en deg (arbeta alternativt med händerna, först till en smulig deg, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en fast deg.)

  3. 3

    Tryck ut i en form som är ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 15 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, grädde, salt och peppar.

  4. 4

    Tillsätt osten och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den stannat. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.

  5. 5

    Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Vänd runt med granatäpplekärnor och dill. Lägg ev salladen ovanpå pajen och droppa över lite av dressingen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar