Plommonpaj med cream cheese
  • Tid 30 min + ugn
  • Ugn 175º

Plommonpaj med cream cheese

3.83 (6 betyg)

En ljuvlig paj där sötsyrliga plommon får landa i en krämig fyllning med vaniljsmak.

  • Tillagningstid 30 min + ugn
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 500 g plommon, klyftade
  • 1 msk florsocker, till servering
Pajdeg
  • 150 g kallt smör, i tärningar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.75 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller med en matberedare till en smulig massa. Tillsätt chiafrön, socker och vatten.

  2. 2

    Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med avtagbar kant. Låt stå i frysen ca 10 min.

  3. 3

    Sätt ugnen på 175°. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 10 min.

  4. 4

    Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll smeten i pajformen och fördela plommonen ovanpå.

  5. 5

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna och pudra över florsocker vid servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • MAGNUS

    Väldigt god och blev väldigt fin. Kommer att göras snart igen!

  • Viktoria

    Jättegott men man kan hoppa över chiafrön om man inte har dessa hemma. Likaså kan man vara generös med plommonmängden.

  • Coop webbredaktör

    Till Ingolf: Tack för uppmärksamheten. Naturel färskost stämmer.

  • Ingolf

    Man kan ta i 750 g plommon utan problem om man har mycket plommon, vilket ju ofta är skälet till att göra plommonrätter.

Visa fler