Parmesan- och fröpanerad kyckling
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Parmesan- och fröpanerad kyckling

3.28 (114 betyg)

Krispig ´kyckling i rolig blandning med smak av citrus och parmesan.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.

  2. 2

    Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

  3. 3

    Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Malena

    Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

  • Ellen

    Väldigt gott!