Parmesan- och fröpanerad kyckling

Bild på Parmesan- och fröpanerad kyckling
40 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Lök i knippe Medlemspris Lök i knippe 5:- /st
Ekologiska citroner Medlemspris Ekologiska citroner 3 för 10:-

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 40 minuter

Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.

Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Servering

Servera med till exempel pasta och tomatsås.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (112 stycken)

  • Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

    av Malena, 3 mars 2013
  • Väldigt gott!

    av Ellen, 9 maj 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!