Parmesan- och fröpanerad kyckling

Bild på Parmesan- och fröpanerad kyckling
40 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 75 g tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 250 g cocktailtomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 40 minuter

Skär kycklingen i 5 cm stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.

Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Omdömen (110 stycken)

  • Citronen kändes överflödig. Citronen tog över helt och då hade vi ändå 300 g mer kyckling än receptet angav. Nästa gång blir det utan citron och med olivolja i "peston". Eller utan pesto men med citron.

    av Malena, 3 mars 2013
  • Väldigt gott!

    av Ellen, 9 maj 2012

Vad tycker du?

Kommentera receptet

Berätta för andra

Eller logga in så blir det lättare att hålla reda på dina kommentarer och recept.

Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

Logga in på Mitt Coop

1. E-post

2. Välj lösenord

3. MedMera

Skapa inloggning med e-postadress

Fyll i din e-postadress så skickar vi ett meddelande med en aktiveringslänk. Klicka på länken i meddelandet för att fortsätta din registrering.
Skapa användare

Min Återbäring

Mina butiker

Mina erbjudanden

Mina inköpslistor

Mina recept

Mina middagar

Vecka 17

Planera middagar V.17

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Vecka 18

Planera middagar V.18

Utgå från ett färdigt förslag eller komponera din vecka själv.

Lägg i inköpslistan

Mina Idéer