Pannkakspyramid Suzette
  • Tid 50 min

Pannkakspyramid Suzette

3.2 (20 betyg)

Maffig pannkakstårta med apelsinsås, luftig grädde och jordgubbar.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 8 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 6 msk smör till stekning
Apelsinsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl strö- eller florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
Fyllning:
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 msk färsk mynta eller citronmeliss
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjölken med mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen och vispa till en slät smet. Grädda pannkakor och plättar i 4 olika storlekar. Låt svalna.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till apelsinsåsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Låt svalna.

  3. 3

    Trava pannkakor och plättar ovanpå varandra i storleksordning. Bred grädde på vartannat lager och apelsinsås och jordgubbsskivor på vartannat. Ringla över resten av apelsinsåsen och lägg på lite gröna blad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Apelsinsåsen kan ersättas med ca 1 dl kolasås (från tub).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nichole

    Äcklig! Fy! Blä! Yuk!