Pannbiff med ugnsbakade tomater
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Pannbiff med ugnsbakade tomater

3.3 (66 betyg)

Stora köttbullar med bulgur och varma söta tomater.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl bulgur
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 500 g halverade tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk oregano
  • 1 msk hackad bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°

  2. 2

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar i en skål. Blanda i färsen. Forma 8 biffar och stek i olja på hög värme cirka 1 minut på varje sida så att de får stekyta.

  4. 4

    Lägg tomater, rödlök och vitlöksklyftor i en ugnsfast form. Ringla över olja och vinäger. Krydda med oregano och salt efter smak, lägg sedan biffarna ovanpå.

  5. 5

    Stek i ugnen cirka 10 minuter. Toppa med hackad persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Föredrar du sås, mixa tomaterna och vitlök med stavmixern, voilà en hemgjord ketchup.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jannice

    Detta recept var jättegott. Däremot tog det längre tid att laga än det stod på pappret så det var inte riktigt så snabbt som jag hoppades.

  • Annbritt

    Gott o enkelt. Serverade det med blomkålsmos till. Kommer att göra det fler gånger.

  • Britta/webbredaktör

    Ingen fråga är dum. Bulgur ska serveras till biffarna.

  • Linda

    Kanske en urdum fråga.... men ska man ha bulgur i biffarna eller ska det serveras till...??

Visa fler