Panerad fisk

Bild på Panerad fisk
20 minuter

Ingredienser

4 portion
  • 600 g torsk, sej, hoki eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl valfri panering

Stekning:

  • 4 msk smör eller olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 20 minuter

Panera fisk med: solrosfrön, pumpakärnor, svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor, parmesan, havregryn, färska eller torkade örter, mandel, melonkärnor, cornflakes, rivet citronskal.

Skär fisken i lagom stora bitar. Salta dem runt om, eller blanda saltet med mjölet. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i den panering du valt.

Stek fisken på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun, 2–3 minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på hur tjock fisken är.

Goda såser till stekt fisk: tzatziki, tomatsalsa och coleslaw.

Betyg (27 stycken)

Kommentera receptet

Du måste logga in för att kommentera ett recept

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!