Panerad fisk
  • Tid 20 min

Panerad fisk

3.43 (28 betyg)

Panera fisken med det du tycker bäst om t ex havregryn, örter, corn flakes eller kokos.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portion
  • 600 g torsk, sej, hoki eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl valfri panering
Stekning:
  • 4 msk smör eller olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Panera fisk med: solrosfrön, pumpakärnor, svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor, parmesan, havregryn, färska eller torkade örter, mandel, melonkärnor, cornflakes, rivet citronskal.

  2. 2

    Skär fisken i lagom stora bitar. Salta dem runt om, eller blanda saltet med mjölet. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i den panering du valt.

  3. 3

    Stek fisken på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun, 2–3 minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på hur tjock fisken är.

  4. 4

    Goda såser till stekt fisk: tzatziki, tomatsalsa och coleslaw.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar