Olivoljemarinerade grönsaker

Bild på Olivoljemarinerade grönsaker
50 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 50 minuter

Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.

Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (12 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!