Olivoljemarinerade grönsaker
  • Tid 50 min

Olivoljemarinerade grönsaker

2.92 (13 betyg)

Ett gott tillbehör som passar bra till det mesta.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.

  2. 2

    Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar