Morotspannkakor

Bild på Morotspannkakor
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morötter
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Morötter i knippe Medlemspris Morötter i knippe 10:- /st

Gör så här

  • 30 minuter

Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.

Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (58 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!