Morotspannkakor
  • Tid 30 min

Morotspannkakor

2.95 (82 betyg)

En färgsprakande lite matigare pannkaka med morötter.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morötter
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.

  2. 2

    Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.

  3. 3

    Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar