Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping
  • Tid 15 min + ca 40 min i ugn
  • Ugn 200º

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

4 (1 betyg)

Baka en mjuk pepparkaka till jul. Som blir extra saftig med palsternacka.

  • Tillagningstid 15 min + ca 40 min i ugn
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 bitar
  • 250 g palsternacka
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
Topping
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • lingon, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.

  2. 2

    Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.

  3. 3

    Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blanda din egen pepparkakskrydda av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar