Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

2.5 (2 betyg)

Helt klart en ny favorit på årets julbord!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + ev mjölk
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 0.5 dl finriven parmesan
Garnering
  • färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Fräs löken mjuk, utan att den får färg, i smör i en stor stekpanna, ca 3 min.

  2. 2

    Tillsätt potatisen och stek med under omrörning ca 10 min. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då.

  3. 3

    Späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.

  4. 4

    Ta pannan från värmen och vänd ner tomaterna. Fördela frestelsen i sex små ugnsformar.

  5. 5

    Toppa med pinjenötter och parmesan. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar