Matkassens caesarsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Matkassens caesarsallad

0 (0 betyg)

Smarrig caesarsallad med kyckling.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.

  2. 2

    Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.

  3. 3

    Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.

  4. 4

    Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept