Matjessilltårta med potatis och brynt smör
  • Tid 30 min + tid i kylen

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

2.88 (17 betyg)

En ny variant på silltårta med matjessillens klassiska tillbehör. Kokt ägg, potatis, rödlök och brynt smör på en kavringsbotten.

  • Tillagningstid 30 min + tid i kylen
  • Ingredienser 10

Ingredienser

12 portioner
  • 200 g kavring
  • 50 g , smält smör
  • 8 ägg
  • 100 g smör, att bryna
  • 500 g kokt färskpotatis, skalad
  • 2 burkar matjessill à 200 g + spad
  • 1 rödlök, finhackad
Till garnering:
  • 0.5 kruka gräslök, finskuren
  • 0.5 kruka dill, grovhackad
  • 1 knippe rädisor, ev delade
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Mixa brödet till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att det täcker botten i ett jämnt lager.

  2. 2

    Koka äggen 6 min och kyl ner i kallt vatten. Skala direkt och hacka. Smält smör i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.

  3. 3

    Krossa potatisen grovt och täck kavringsbottnen. Skär sillen i tärningar och lägg på potatisen. Häll det brynta smöret över hela tårtan och spadet från ena sillburken. Strö över rödlöken. Toppa med det hackade ägget, tryck till lite och låt stå minst 1 tim i kylen eller över natten. Garnera med gräslök, dill och rädisor.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Gott att servera med en klick gräddfil.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sebastian

    Koktiden på äggen stämmer ju inte riktigt. Om man inte vill ha löskokta ägg förstås

  • Margareta

    God och mycket uppskattad.

  • Ingrid

    Mycket god.

Liknande recept