Majsplättar med avokado-chimichurri
  • Tid 25 min

Majsplättar med avokado-chimichurri

3.88 (8 betyg)

Jättegott som del av en buffé, som julbordet ju verkligen är.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 3.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 fintärnad grön paprika
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk olivolja till stekning
Avokado-chimichurri:
  • 2 avokador
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 0.5 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.

Avokadochimichurri:

  1. 1

    Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sophie

    Tyckte det var för mycket majsmjöl och för lite majskorn..blev lite möjliga i konsistensen, skulle vilja ha ner tuggmotstånd i mer majs eller andra grönsaker!

  • S, Karlsson

    Bland det godaste vi har ätit...kommer definitivt att göra om det!

  • Sven Persson

    Väldigt gott speciellt chimichurrin.