Macaroner
  • Tid 2 tim
  • Ugn 150º

Macaroner

3.37 (35 betyg)

Med hembakad känsla men minst lika goda som på bageriet (nej, de ser inte ut som på bilden).

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

24 stycken
  • 125 g mandelmjöl
  • 225 g florsocker
  • 4 ägg, endast vitan
  • 25 g strösocker
Smaksättning till chokladmacaroner:
  • 2 msk kakao
Smaksättning till citronmacaroner:
  • 1 citron, rivet skal
Choklad- och apelsinfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk pressad apelsin eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao
Citronfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk pressad citron
Svartvinbärsfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk svartvinbärssylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Blanda mandelmjöl och siktat florsocker i en bunke. Vispa äggvita till ett fast skum och tillsätt sockret under vispning till en maräng. Vänd försiktigt ner marängen i mjölblandningen och häll i en spritspåse.

  2. 2

    Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila 1 timme. Sätt ugnen på 160 och grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt.

  3. 3

    Grädda båda plåtarna samtidigt, så nära mitten som möjligt. Byt plats på dem efter 15 minuter och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakorna svalna helt.

Fyllning

  1. 1

    Vispa ihop smör, äggula, florsocker och smaksättning så att det blir en slät kräm. Enklast är att använda elvisp. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan (spritsa gärna). Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl.

  2. 2

    Macaronerna i detta recept får en blekare färg än de på bilden, beroende på att de görs utan att tillsätta färg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går att mala mandeln utan att skålla den först. Då blir det mer mandelsmak på kakorna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    @Maria Vi har ändrat lite i receptet, så jag hoppas det går bättre nu.

  • Maria

    hahahaha.. det värsta jag varit med om. antingen är jag sämst på att baka, eller så ä detta recept inte det bästa i världen.. hahahahha

  • Martina

    Totalt värdelöst, kakorna blev för hårda och det är för mycket äggvita, hade räckt med två äggvitor.

  • björn zarelius

    he he he he ja det kan bli lite lustigt med orden i bland

Visa fler