Lottas black bean burger
  • Tid 25 min

Lottas black bean burger

4.17 (18 betyg)

Saftiga kryddiga vego-bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja till stekning
Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.

  3. 3

    Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    ”Smeten” var stark men det mildrades vid tillagning. Jättegoda.