Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås
  • Tid 35 min

Lotta Lundgren - Ricottadumplings med pasta och tomatsås

3.71 (28 betyg)

Spännande smak på denna pastarätt, dumplings på ricotta och spenat serveras tillsammans med en god tomatsås. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Tomatsås: Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings:

  1. 1

    Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Lotta Lundgren laga ricottadumplings med pasta och tomatsås

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

  • Tina

    Jättegott, vi åt dumplings med ris

  • Frida

    Rätten föll ”sådär” i vårt hus. Dumplingsarna var på tok för citrusbetonade och gav en känsla av osötad citronkaka, i övrigt smakade de inte så mycket. Även tomatsåsen var för syrlig enligt vår smak och saknade djupet från örter och fond. Maten var enkel och gick ner, men tror inte vi kommer att laga den igen utan vissa ändringar.

  • Coop webbredaktör

    Till Isa: Det bör inte vara några konstigheter att frysa in dem.

Visa fler