Lökpaj med smördeg
  • Tid 30 min + ca 25 min i ugn
  • Ugn 200º

Lökpaj med smördeg

4 (1 betyg)

Frasig paj gjord på smördeg med lökfyllning.

  • Tillagningstid 30 min + ca 25 min i ugn
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 265 g färsk smördeg
  • 600 g gul lök, strimlade
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 70 g salladsmix
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut och lägg degen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter, så att degen går upp till kanterna. Skär eventuellt bort degens hörn.

  2. 2

    Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen tills degen är uppuffad, ca 10 min. Stek löken gyllenbrun på medelvärme i en stekpanna med olja, ca 10 min. Rör om då och då och tillsätt timjan. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt.

  3. 3

    Fördela löken i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min. Servera med sallad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar