Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor
  • Tid 10 min

Lök- och apelsinsallad med dadlar och pumpakärnor

3 (2 betyg)

Söt sallad toppad med knapriga nötter.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g apelsiner
  • 1 liten rödlök i tunna skivor
  • 1 dl urkärnade dadlar eller svarta oliver
  • 2 msk pumpakärnor eller grovhackade valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 msk färsk mynta, eller efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita finns kvar och skär dem i skivor. Varva apelsiner, lök och delade dadlar eller oliver. Strö över pumpakärnor eller nötter och ringla över olivolja. Salta och mal över lite peppar. Garnera eventuellt med mynta.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar