Linser med citron och persilja
  • Tid 30 min

Linser med citron och persilja

4.05 (37 betyg)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.

  2. 2

    Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.

  3. 3

    Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar