Linsbolognese
  • Tid 25 min

Linsbolognese

4 (18 betyg)

”Spaghetti och köttfärssås” men utan köttfärs. Prova! Du kommer inte att bli besviken.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl Torkade röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 320 g valfri pasta, gärna tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Finhacka löken, skala och tärna moroten och skär sellerin i tunna skivor. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olivolja.

  2. 2

    Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker och salt.

  3. 3

    Rör om ordentligt och låt såsen puttra ca 10 min. Smaka av med peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  4. 4

    Lägg en klick smör i pastan och vänd ihop med såsen. Servera med riven parmesan.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helen

    Hade även i oregano o lite soya. Supergott

  • Ann-Marie

    Jätte god! Vi i familjen skippade selleri och osten. Använde krossade tomater istället för körsbärstomater på burk . Hade i flera morötter och använde dem rivna . Jättegott! rekommenderas!

  • Kjell

    Veggo