Libanesisk kyckling med tabbouleh
  • Tid 45 min
  • Svårighetsgrad Medel

Libanesisk kyckling med tabbouleh

3.69 (59 betyg)

Kryddig och spännande kycklingrätt med smak av vitlök, tomat och koriander som gör vardagen roligare..

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 23
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

5 portioner
  • 800 g kycklingkött, i mindre bitar
  • 2 msk olja
  • 100 g halverade champinjoner
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk ajvar relish
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
Tabbouleh:
  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1.5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl fint skuren bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 tärnade tomater
  • 3 fint strimlade salladslökar
Dressing:
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Stek kycklingen gyllene runt om i olja, cirka 3 minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman, cirka 3 minuter.

  2. 2

    Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander. Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda med persilja, mynta, tomat och salladslök.

  3. 3

    Rör ihop citron, olja, salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.

Servering

Servera gärna med hummus och pitabröd.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stig

    Fin meningsuppbyggnad Sara. Joel: Koka som i att låta vatten hettas upp tills det bubblar.

  • MrsL

    Jättegott trots att vi inte hade riktigt alla ingredienserna!

  • joel

    vadå koka

  • Caroline

    En favorit. Underbart god, hälsosam och snabb! Gammal som ung har gillat denna rätt. Tack!

Visa fler