Laxsida med picklad färskpotatissallad
  • Tid 40 min

Laxsida med picklad färskpotatissallad

4 (4 betyg)

Med bacon till laxen blirdet ”surf and turf”!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 125 g bacon
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 tsk flingsalt
Färskpotatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 knippa rädisor, delade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk klippt krasse
Pepparrots- och gräslökssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Låt sparrisen koka med de 2 sista minuterna. Blanda vatten, socker och ättika i en skål.

  2. 2

    Dela potatisarna och skär sparrisen i tre delar. Lägg ner i lagen tillsammans med rädisor och rödlök. Låt dra minst 30 min. Vänd ner spenat och krasse vid servering.

  3. 3

    Blanda crème fraichen med pepparrot och gräslök till en sås. Smaka av med salt och peppar. Strimla baconet. Stek det knaprigt i het panna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Blanda honung och senap. Bred blandningen över laxen och strö på rosépeppar och flingsalt. Lägg laxen på en bit folie och grilla till en innertemperatur på 47°.

  5. 5

    Strö över bacon på laxen vid servering och servera med potatissallad och pepparrotssås.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa

    DET TAR INTE 40 MIN. Läs igenom receptet innan du bestämmer dig för att göra detta, men laxen och såsen blev jättegoda.

Liknande recept