Lax med ingefära, chili och lime
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Lax med ingefära, chili och lime

3.68 (19 betyg)

Smaksätt laxen, som sköter sig själv i ugnen, med honung, ingefära, lime och chili.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 portioner
  • 700 g grovhackad pak choy
  • 5 hackade salladslökar
  • 1.5 kg laxsida
  • 3 msk honung
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 1 urkärnad, hackad chili
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 lime i tunna skivor
  • 0.5 dl sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg pak choy och salladslök i en rymlig ugnsform. Skär bort skinnet från laxen och lägg fisken på pak choyen och salta. Blanda honung , ingefära, chili och limesaft och pensla fisken. Lägg på limeskivorna och strö över sesamfrön.

  2. 2

    Tillaga mitt i ugnen tills den tjockaste delen av laxen har en innertemperatur på 50°, 20-25 minuter.

Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jutta Kruse

    Hej Bertil, potatis eller pasta är bra till laxen med spenat istället för pak choy? också baguettes smakar bra till rätten.

  • Eva

    I min affär hade dom inte pak choy, ska prova babyspenat istället.

  • Bertil 29 nov 2012

    Är det någon som kan svara på vad man skall äta till denna rätt?

  • WiolaH

    Låter verkligen gott! Ska prova detta på söndag....

Visa fler