Lax med ingefära, chili och lime

Bild på Lax med ingefära, chili och lime
35 minuter

Ingredienser

10 portioner
  • 700 g grovhackad pak choy
  • 5 hackade salladslökar
  • 1,5 kg laxsida
  • 3 msk honung
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 1 urkärnad, hackad chili
  • 0,5 lime, pressad saft
  • 0,5 lime i tunna skivor
  • 0,5 dl sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 175º
  • 35 minuter

Lägg pak choy och salladslök i en rymlig ugnsform. Skär bort skinnet från laxen och lägg fisken på pak choyen och salta. Blanda honung , ingefära, chili och limesaft och pensla fisken. Lägg på limeskivorna och strö över sesamfrön.

Tillaga mitt i ugnen tills den tjockaste delen av laxen har en innertemperatur på 50°, 20-25 minuter.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (18 stycken)

  • Hej Bertil, potatis eller pasta är bra till laxen med spenat istället för pak choy? också baguettes smakar bra till rätten.

    av Jutta Kruse, 30 november 2012
  • I min affär hade dom inte pak choy, ska prova babyspenat istället.

    av Eva, 30 november 2012
  • Är det någon som kan svara på vad man skall äta till denna rätt?

    av Bertil 29 nov 2012, 29 november 2012
  • Låter verkligen gott! Ska prova detta på söndag....

    av WiolaH, 28 november 2012

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!