Lammsmäckor

Bild på Lammsmäckor
30 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 30 minuter

Blanda färs, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Blanda örterna med färsen. Smält fettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Servering

Servera med bulgur blandad med tomat och sallad, samt gärna en yoghurtsås. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (32 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!