Konstnärens fruktpaj
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Konstnärens fruktpaj

3.82 (22 betyg)

Citronpaj med choklad och glaserade frukter är en fröjd för ögat såväl som för smaklökarna.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 portioner
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 125 g smör
  • 1 ägg, endast vitan
Citronkräm:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 msk majsena
  • 2 msk socker
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
Pensling:
  • 75 g blockchoklad
Garnering:
  • 3 bananer
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl ljus gelé
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Citronkräm

  1. 1

    Gör citronkrämen under tiden. Blanda äggula, Maizena, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt med rivet citronskal och pressad citronsaft.

  2. 2

    Tryck ut degen i en pajform med låg kant, gärna med löstagbar botten. Nagga degen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  3. 3

    Riv blockchokladen grovt över det varma pajskalet. Pensla ut chokladen så att den täcker skalet. Bred ut den kalla citronkrämen i pajskalet. Lägg på skivad frukt. Smält geléen och pensla över frukten.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Jessica: Ja, det är vit blockchoklad som används.

  • Jessica

    Är det vit blockchoklad som används? På bilden är ju pajen ljus.

  • Hanna webbredaktör

    Till Helen: Du har gjort allt rätt! Den ska vara hård.

  • Helen

    Blev hård när blockchokladen stelnade. Gjorde jag nått fel. Annars god.

Visa fler