Koka kräftor
  • Svårighetsgrad Avancerad

Koka kräftor

2.4 (78 betyg)

Kräftor kokta i en god lag med dill.

  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Avancerad

Tillagningstid: 1 dygn 15 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska kräftor
  • 6 liter vatten till kokning
Kräflag:
  • 3 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 3 sockerbitar
  • 2 dl porter
  • 1 knippe dillkronor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kontrollera att kräftorna lever. Skölj dem noga i vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Koka några kräftor i taget så att de blir röda och flyter upp. Lyft genast upp dem ur kokvattnet.

Kräftlag

  1. 1

    Koka upp vatten, salt, socker, öl och hälften av dillen. Låt lagen sjuda 10 minuter, lägg sedan ner kräftorna och sjud ytterligare 5 minuter, de får inte koka. Lägg över kräftorna i en bunke och kyl ner dem snabbt. Sila av lagen och kyl ner även den så fort som möjligt i till exempel ett kallt vattenbad.

  2. 2

    Toppa kräftorna med resten av dillen och häll på den kylda lagen, låt stå kallt över natten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar