Köttfärslimpa med kantareller och bacon
  • Tid 2 tim
  • Ugn 200º

Köttfärslimpa med kantareller och bacon

2.45 (29 betyg)

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 portioner
  • 2 msk smör
  • 2 rivna morötter
  • 1 stor, riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 10 st krossade enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g kött- eller viltfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 5 dl rensade kantareller eller annan svamp, skuren i bitar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör eller margarin till formen
  • 2 grovt hackade valnötter
  • 2 dl lingon
Till servering:
  • 120 g knaperstekt bacon
  • 4 dl rårörda lingon
  • 10 st hela cornichoner (ättiksgurkor)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp smör i en stekpanna, tillsätt morötter, lök och vitlök och fräs tills blandningen mjuknar. Blanda ner salt, kryddor och tomatpuré.

  2. 2

    Häll blandningen i en stor bunke, tillsätt färserna, äggvitor och ströbröd och blanda ordentligt. Hetta upp 2 msk smör och stek kantarellerna tills all vätska kokat bort. Salta. Smöra en 1½ liters avlång sockerkaksform.

  3. 3

    Lägg en tredjedel av köttfärsen i botten och tryck till så att färsen även kommer ut i hörnen. Fördela kantarellerna över färsen. Lägg ytterligare ett lager färs och tryck till ordentligt igen.

  4. 4

    Lägg på valnötter och lingon och avsluta med ett lager färs. Ställ formen i ett vattenbad i ugnen och baka 60-70 minuter. Lägg på ett bakpapper och en skärbräda samt en tyngd längst upp, så att köttfärslimpan stabiliserar sig.

  5. 5

    Låt stå cirka 30 minuter innan den serveras. Servera med knaperstekt bacon, lingon, smågurkor och sallad.

Servering

Servera med en stor grönsallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar