Kladdkaka
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Kladdkaka

3.62 (659 betyg)

Kladdkaka går alltid hem! Här är ett enkelt recept för alla chokladälskare att lägga på minnet.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

8 portioner
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1 dl hackad sötmandel eller andra nötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter.

  2. 2

    Rör först ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.

  3. 3

    Häll smeten i formen och strö på lite mandel eller nötter.

  4. 4

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter i 200º. Kladdkakan ska fortfarande vara lös i mitten.

Till servering

  1. 1

    Servera gärna med vispad grädde.

Sätt ett betyg

70 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Torun

    Jätte god kladkaka!

  • Familjen Bertilson

    Bästaste bästaste bästaste kladdkakan!! Har bakat den 2 ggr nu och blivit en succe både inom familjen och bland vänner. Finns inget bättre. Funger helt utmärkt med glutenfritt mjöl också och bara pytte lite mindre socker än 3 dl.

  • Thea

    Min kladdkaka såg dessutom ut som en sol! HAHA!! Men god! Som tur va?

  • Thea

    Super god!! Ska nog baka fler gånger med detta recept👍🏻

Visa fler