Key lime pie
  • Tid 745 min
  • Ugn 175-250º

Key lime pie

3.18 (71 betyg)

Kall citronpaj med digestivekex och marängtopping.

  • Tillagningstid 745 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175-250º

Ingredienser

8 portioner
Pajskal:
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
Fyllning:
  • 3 ägg
  • 40 cl kondenserad mjölk
  • 5 pressade lime
  • 3 msk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 175º. Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut smuldegen i botten och lite upp på kanten i en rund bakform med löstagbar kant. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 4-5 minuter. Låt svalna.

  2. 2

    Dela äggen i gulor och vitor. Rör ihop gulorna med mjölk och limejuice, blanda väl men vispa inte. Häll blandningen i pajskalet, släta till ytan och ställ i kylen tills den stelnat, gärna över natten.

  3. 3

    Värm ugnen till 250º. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Spritsa eller bred ut marängsmeten över pajen. Sätt in den i mitten av ugnen tills marängen fått lite färg, 2-3 minuter.

  4. 4

    Servera pajen kall.

Servering

Servera som dessert eller till kaffe/te.
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nawal

    Godpaj

  • Silvana

    Kass recept. Tips! Använd sötad kondeserad mjölk. Istället för att låta fyllningen stelna i kylen, grädda i ungnen medeltemperatur i 8-10min och sen på med marängsmeten och in i ungnen i ett par minuter tills den fått färg

  • Micke

    VARNING STOPP! Detta var det sämsta receptet jag använt! Slaskig och bitter fyllning och tiden i ugnen är helt fel. Skäms på er COOP att ni inte kollar sådana dåliga recept.!

  • Camilla

    Kass recept. Det ska vara sötad kondenserad mjölk som ger en helt annan konsistens och smak. Sedan påverkas smakerna av att den inte stått i ugnen... Inte god... Smakar inte som en key lime paj ska smaka! Välj hellre ett annat recept.

Visa fler