Kardemummakaka

Bild på Kardemummakaka

Ingredienser

1 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • pärlsocker
  • hackad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º

Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingertopparna eller en gaffel. (Det fasta fettet kan bytas ut mot 1 dl flytande margarin, som tillsätts samtidigt som mjölken). Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.

Lägg den i formen, släta till ytan och strö ev över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (1 styck)

  • Bra recept med vettig mängd socker. Jag brukar lägga till lite vaniljsocker som funkar bra med kardemmumman.

    av Ludvig, 31 maj 2014

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!